Welkom op Hoeve Ruimzicht!

 'een plek met mogelijkheden, midden in de natuur'

 Fotogalerij

Nieuws Hoeve Ruimzicht


Terug naar overzicht

28-02-2020

Helpt u mee om op zorgboerderij Hoeve Ruimzicht een Beleef TV te realiseren?

Op Hoeve Ruimzicht ondernemen van alles met onze gasten. De mannen hebben een eigen klusruimte en gaan met elkaar naar de bouwmarkt om hout te kopen en maken van alles. Werken in de moestuin of het verzorgen van de dieren. Ook maken we geregeld een uitstapje, bijvoorbeeld lekker een visje eten in Spakenburg, wandelen op de hei of brengen een bezoekje aan de Intratuin. Niets is ons te gek, als onze gasten genieten, dan genieten wij als team ook.
Het is dankbaar werk om met en voor elkaar te mogen zorgen en te merken wat tijd, liefde en aandacht doet met onze gasten. Verdrietig genoeg is dementie een progressieve ziekte. In de loop van de tijd kunnen mensen steeds minder en dat merken wij ook op de Hoeve.
Wij bieden op de Hoeve veel verschillende activiteiten aan, maar op een gegeven moment wordt het moeilijker om daar aan deel te nemen of dit gaat helemaal niet meer voor sommige van onze gasten.

Nu hoorden wij een tijd geleden van de Beleef TV en hebben deze toen ook een week op proef gehad. Deze proefweek is als een groot succes ervaren. Toen hebben we ook gezien wat zo’n Beleef TV met onze gasten deed. Herinneringen kwamen weer tot leven, er werd meegezongen en er kwamen gesprekken op gang. Kortom een prachtige manier om onze gasten te activeren!

Wij vinden het erg lastig om geld te vragen voor zo’n project, maar iemand zei pas:"je doet het niet voor jezelf maar voor het welzijn van jullie gasten". We hebben als team dan ook besloten om er voor te gaan en een crowdfunding-actie op te zetten.

Door middel van deze actie hopen wij de aanschaf van een Beleef TV te kunnen realiseren. Voor een succesvolle actie vragen wij daarom uw steun door middel van een financiële bijdrage. Helpt u mee? Gaat u dan naar onderstaande website van de Beleef TV:

klik hier voor de website van de Beleef TV

Namens onze gasten alvast hartelijke dank!Wat is De BeleefTV?
De BeleefTV is een interactieve, mobiele activiteitentafel, speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Het spelen van stimulerende spelletjes, het luisteren van muziek en het ophalen van herinneringen brengt de bewoners van zorginstellingen en bezoekers van dagbestedingen dichter bij elkaar en hun omgeving.

Wat doet De BeleefTV?
De BeleefTV zorgt voor plezier en een positieve prikkeling van de hersenen. De verschillende spelletjes dagen de cliënten zowel mentaal als fysiek uit. Op deze manier worden de hersenen en de fijne motoriek op een prettige wijze gestimuleerd.Terug naar overzicht