Welkom op Hoeve Ruimzicht!

 'een plek met mogelijkheden, midden in de natuur'

 

Logeeropvang/Respijtzorg
 

Op een prachtige locatie in Voorthuizen, omgeven door oude bossen, heidevelden en vroegere handelswegen, bevindt zich ‘Buitenplaats Boeschoten’. Buitenplaats Boeschoten is een locatie van Hoeve Ruimzicht en biedt dagbesteding en logeeropvang, ook wel respijtzorg genaamd.


  • 20201003_130734
  • IMG-20210410-WA0013
  • 20210410_172336
  • 20201204_123218
  • 20210410_164755
  • 20201004_153602Waarom logeeropvang?
Logeeropvang heeft als doel om u als mantelzorger tijdelijk te ontlasten.
Als mantelzorger zorgt u met veel liefde voor uw partner, vader of moeder. Er kunnen zich echter situaties voordoen dat u even geen zorg kunt verlenen. Dat u rust nodig heeft. Bijvoorbeeld door er even tussenuit te gaan voor een vakantie of een weekendje weg. Of misschien juist gewoon thuis te blijven om even tot uzelf te komen. Zo laadt u zich weer op en kunt u die zorg voor uw partner, vader of moeder ook volhouden.


Opzet en faciliteiten
Elke logeerkamer is ruim opgezet, heeft een eigen douche, toilet en wastafel, zitgelegenheid en privé-terras. Daarnaast kan overdag en in de avond gebruik gemaakt worden van de sfeervol ingerichte gemeenschappelijke huiskamer. Zowel overdag als in de avond worden activiteiten aangeboden waaraan kan worden deelgenomen. Voor ontbijt, lunch en avondeten wordt gezorgd evenals voor koffie/thee en koude dranken.


De zorg tijdelijk uit handen geven.
De zorg tijdelijk uit handen geven kan best lastig zijn. Ons doel is een aangenaam verblijf te bieden in een vakantiesetting, waar uw partner, vader of moeder zich op het gemak voelt. Naast een mooie omgeving en sfeervolle inrichting willen we dit vooral bereiken door de liefdevolle zorg en begeleiding van onze gediplomeerde medewerkers; wanneer de zorg in goede handen is, kunt u immers zelf ook echt tot rust komen. 

Voor wie is de logeeropvang niet bedoeld.
De logeeropvang is niet bedoeld voor mensen die:

- Crisisopvang nodig hebben;
- Permanent toezicht en/of ondersteuning behoeven, 
- Dwaal- of wegloopgedrag vertonen;
- In een vergevorderd stadium van dementie verkeren;

In een persoonlijk gesprek kunnen wij u de mogelijkheden nader toelichten.


Financiering
Financiering van logeeropvang gaat veelal via de WMO, WLZ, PGB**. Particulier bekostiging is ook mogelijk.

**Indien er sprake is van PGB, kan een cliëntondersteuner u desgewenst helpen bij het aanvragen van een PGB. Deze ondersteuner kunt u zelf kiezen. Desgewenst kunnen wij u hier ook mee in contact brengen. Zo wordt de aanvraag van het PGB voor u uit handen genomen.


Locatie
Logeeropvang wordt geboden op locatie:

Buitenplaats Boeschoten
Traa 3
3781 NS Voorthuizen


Aanvullende informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van logeeropvang?
Neemt u vrijblijvend contact met ons op via telefoon, email of het contactformulier.